Direktlänk till inlägg 20 oktober 2011
Hej hej nu är jag här igen med lite tips och trix när det gäller dekoration till till exempel tårtor och muffins. Jag tycker att det kan vara snyggt med lite oplanerade och osymmetriska "figurer" på bakverk. Nu ska jag lära er hur man enkelt och snabbt kan göra fina dekorationer av choklad.
Börja med att smälta choklad och Kokosfett. Jag använder kokosfett i för att det blir en lättare konsistens och godare smak. Det blir som ischoklad =)
Häll sedan upp "ischokladen" på en tallrik och ställ in den i kylen i ungefär 20 minuter så att den hinner stelna men inte hinner bli stenhård.
Efter cirka 20 minuter i kylen så är chokladen perfekt. Den är stel men ändå arbetsvänlig.
För att göra roliga former i chokladen så använde jag en liten osthyvel.
När all choklad är använd och tallriken är så renskrapad som det bara går så sätter man in choklad figurerna i kylen och låter dom stelna ordentligt.
Sedan kan man använda chokladen till dekoration =) Simpelt och enkelt och även billigt. Jag använde bara 4 rutor, inte rader, choklad och kanske 25 gram kokosfett.
Det som jag tycker är bra med dessa dekorationer är att man kan förvara dom i kylskåpet i upp till 2 veckor utan att dom blir fördärvade :D hihi nu måste jag bara baka något i helgen som kan vara under dekorationerna. Håll ögonen öppna!
Hade bäst
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|