mandysbagerigarage

Alla inlägg under december 2011

Av Mandy Wollersheim - 20 december 2011 22:20

För några dagar sedan så fick jag en beställning av en kompis. Hon ville ha julmuffins till Julafton men tyvärr så kunde jag inte ge det till henne den dagen hon ville gör då är jag i Tyskland. Så jag gjorde dom nu ikväll och så får hon dom imorgon. Det blev jätte gulliga muffins och ganska juliga om jag får säga det själv. Här kommer receptet och bilder på muffinsarna:


2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl smör

1 ½ dl vatten


Blanda ihop alla ingredienser till en fin smet och dela sedan upp den i 2 skålar. Färga den ena skålens innehåll gröt och den andras innehåll rött :D Fyll sedan muffinsformar till 2/3 delar med smet i mönster som du själv känner för. Grädda sedan muffinsarna i 12 minuter på 200 grader i mitten av ugnen. Låt muffinsarna svalna helt innan du dekorerar dom! :D

        


Till den grön och röda smörkrämen använde jag 400 gram smör och 4 dl florsocker. Sedan delade jag dessa i två skålar och färgade den ena grön och den andra röd. Sedan lät jag skålarna stå i kylen i cirka 10 minuter och sedan fyllde jag ena halvan av en spritspåse med röd smörkräm och den andra halvan med grön smörkräm. Sedan är det bara att prova sej fram på en tallrik tills man får det mönster man vill på smörkrämen. När detta är gjort så är det dags att dekorera muffinsarna och det kan man göra hur man vill :D Bara låt fantasin flöda!

   


Efter att jag var färdig med denna sortens muffins så gjorde jag en sort till på samma sätt men färgade den ena delen blå och den andra lät jag vara naturell om man nu kan säga så. När den var färdig bakad så spritsade jag dom med choklad tårtmousse.

 

Klart :D

Av Mandy Wollersheim - 20 december 2011 16:45

Haha jag bara måste få visa detta söta julkort som jag fick av 2 tjejer idag. Tydligen så är dom läsare här på bloggen så dom lär väl se denna bilden och detta inlägget men jag valde att ta bort deras namn :P


För det första så har jag tyvärr inget recept på dessa kakor som ni tjejer ber om och jag hittar inget heller och för det andra så skulle jag inte lägga upp ett recept med en olaglig substans i heller då jag vill utbilda mej till Ordningsvakt och detta kan försvåra mitt jobb. 


Hoppas ni har överseende med detta och inte hatar mej allt för mycket :/ 

Av Mandy Wollersheim - 18 december 2011 20:43

Nu ikväll fick jag ett ryck att jag skulle försöka göra chokladbollar fast UTAN choklad :P haha Det var verkligen kul att göra detta eftersom det var första gången för mej. Hur som helst så blev det super bra och här kommer receptet. OBS!! Jag gjorde först den ena degen i den ena färgen och sen den andra degen i den andra färgen så detta är ett enkel recept.


30 - 25 stycken

100 gram

1 dl socker

2 - 3 matskedar florsocker

3 ½ dl havregryn

karamellfärg

Garnering: pärlsocker


Jag gör min bollar med elvisp för att jag vill att dom ska ha mindre korn. Först vispar jag smöret och sockret ungefär en minut och sedan så häller jag i florsockret och karamellfärgen och vispar detta. När det ser bra ut så häller jag i havregrynen och vispar tills smeten ser jämn ut. Sedan formar jag bollarna och rullar dom i pärlsockret som jag har färgat med karamellfärg. Sedan låter jag dom vila i kylen i en timme och sedan POFF så är alla uppätna av min älskade familj :P haha


Såhär ser mina underbart goda bollar ut:

         


Här är ett annat sätt att smaksätta dom:

Använd samma ingredienser som ovan men lägg till saffran. Själv använde jag saffranen som blev över sedan jag bakade saffrans muffinsarna. Alltså var det INTE en hel påse. För att bollarna ska bli härligt gula så färgar jag dom med gul karamellfärg. Gör på samma sätt som ovanstående men jag valde en annan färg på pärlsockret denna gången. 

    

Hoppas att ni som läser detta testa dessa härliga bollar. Jag valde att ha julfärger och smaker men man kan ju göra precis som man själv vill och smaksätta med precis vad man vill :D






Av Mandy Wollersheim - 17 december 2011 01:00

Igår, Fredag, så fick jag en julklapp av en kompis och det var en jätte fin muffinsform för fotbolls muffins ;D Knasig som jag är så var jag verkligen tvungen att testa den :D hehe


2 ägg

2 dl socker

50 gram smör

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

Karamellfärg

Ströbröd


Smält matfettet och låt det svalna eller låt det ligga framme i rumstemperatur  tills det blir mjukt och smidigt.






Vispa äggen och sockret tills smeten blir porös.



Blanda mjölet och bakpulvret och sila ner det i ägg smeten. Tillsätt matfettet och mjölken och rör försiktigt ihop smeten men var försiktig för du vill inte att all luft ska smita ut ur kakan.


Dela upp smeten i två bunkar och färga den ena röd och den andra blå. Jag valde dessa färger eftersom jag är HIF:are!



Pensla muffinsformarna med lite smör och strö sedan lite ströbröd i formen för att få en härlig skorpa. Fyll formarna till 2/3. Mönster är upp till dej själv. Jag gjorde lager. Grädda dom i mitten i ugnen 225 grader i cirka 10 minuter.

       


Dessa muffins är lika goda kalla som varma :D



Av Mandy Wollersheim - 15 december 2011 22:45

Här kommer ett enkelt och framför allt super gott recept på saffransmuffins som passar bra för diabetiker. Jag har gjort det ut i från ett helt vanligt muffins recept men bytat ut det vanliga sockret mot diabetessocker.


2 ägg

2 dl diabetessocker

50 gram smör

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

1 påse saffran


Ugnen: 225 grader - mitten


Smält matfettet och låt det svalna eller låt det ligga framme i rumstemperatur  tills det blir mjukt och smidigt. Låt ungefär en msk smält smör vara kvar. Detta ska senare blandas med saffranen.


Vispa äggen och diabetessockret tills smeten blir porös.


Blanda mjölet och bakpulvret och sila ner det i ägg smeten. Tillsätt matfettet och mjölken och rör försiktigt ihop smeten men var försiktig för du vill inte att all luft ska smita ut ur kakan.


Häll saffranen i en mortel och tillsätt lite diabetessocken och mortla sedan detta till ett fint pulver. Häll saffranspulvret i det överblivna smöret och blanda väl. Häll sedan ner det i muffins smeten och blanda väl.


Ställ ut muffins formar på en plåt och fyll de sedan till 2/3 med smeten. Grädda dom i mitten i ugnen 225 grader i cirka 10 minuter.


Dessa muffins är godast KALLA :D

         

Av Mandy Wollersheim - 9 december 2011 22:45

Igår fick jag ett ryck och bakade minimuffins. Det är ett helt vanligt sockerkaksrecept som jag bara delade upp i två skålar och färgade den ena delen röd och den andra delen grön. Jag skriver inte ut något recept för det finns så många olika och vill göra på olika sätt så gör det på just ditt sätt så kommer det att bli super bra :D


Idag så bestämde jag mej för att jag skulle göra smörkräm och toppa dom med så jag gav mej på att göra 2 färgad smörkräm för första gången i mitt liv :D Recept på smörkrämen hittar du HÄR! När jag hade gjort 2 satser smörkräm och färgat den ena ljusblå och låtit den andra vara naturell ,om man nu säger så, så fyllde jag två vanliga 2 liters påsar med var och en av smörkrämerna och sedan pressade jag ner krämen i en hörna på vardera påse. Sedan klippte jag av toppen på hörnet och stoppade in båda två påsarna i en spritspåse med liten stjärntyll. Sedan var det bara att pressa fram smörkrämen på en talrik till man fick den färgkombination man ville ha. Sen till det roligaste...dekorationen :D


Såhär blev mina

       

Hade bäst mina älskade läsare :D

   

Av Mandy Wollersheim - 6 december 2011 23:00

För några dagar sedan så gjorde jag små mandelmassa figurer som jag lät stelna i kylen några dagar och sedan doppade i smält blockchoklad. Det finns inget direkt recept på detta eftersom man kan göra vilka figurer man vill och man behöver ju inte doppa dom i choklad om man inte vill men jag tycker att det ser fint ut. Själv kan jag inte precis säga att det är en favorit med dessa figurer men pappa och farfar gillar dom så jag offrade mej. Dock finns bara grisen kvar som farfar ska få imorgon så jag måste göra fler figurer någon dag snart. Men tills vidare får ni hålla till godo med denna lilla söta julgrisen :P

 

Jag försökte att få en bra bild på den när den var inpackad i sin present förpackning men det var svårare än jag hade trott. Kolla själv :D

 

Av Mandy Wollersheim - 4 december 2011 22:28

Hej Hej Hej :D

Jag har helt glömt bort att berätta för er att jag vann vintertävlingen som jag deltog med min vintertårta i :D Jag la upp bild på mitt bidrag samma dag som tävlingen avslutades men vann ändå och lyckades plocka på mej över 30 röster :D Snacka om att jag blev glad när jag vaknade morgonen efter och såg att det var jag som var vinnaren. Jag brukar liksom aldrig vinna något :D hihi Vad priset är vet jag inte än för det ska komma på posten någon gång denna eller nästa veckan så jag väntar med spänning. Förresten så röstar folk FORTFARANDE på mitt bidrag fast att tävlingen är avslutad :D Haha det är så kul och jag känner mej verkligen hedrad. Om du klickar på bilder här nedan så kommer du till gruppen på Dayviews där jag var med och tävlade :D



Ja det var allt för idag men jag återkommer snart igen för det är dags att bygga det årliga pepparkakshuset i familjen Wollersheims lilla stuga :D Missa inte detta!



Presentation


Tjena och välkommen till min blogg. Denna bloggen är som ett lilla syskon till min andra blogg streetraceisalifestyle

Här kommer jag att lägga upp mina bakverk och olika maträtter. Jag älskar att baka och skapa så här kommer det nog att bli fullt.

Translate

Besöksstatistik

Country counter

free counters

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker DU om bloggens nya design?
 BRA =)
 SÅDÄR :/
 DÅLIG :(

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Kategorier

Sponsorer och Sammarbete

   

   

     


Ovido - Quiz & Flashcards